Tomislav BaniŠ
 


Tomislav Bani─ç
Ro─Ĺen u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj.
Školovao se u Slavonskom Brodu gdje zavrsava osnovnu skolu te srednju skolu stecuci zvanje KUHAR. Svoje daljnje skolovanje i usavrsavanje u zanimanju nastavlja u Zagrebu na Ugostiteljsko-Turistickom ucilistu gdje se uspjesno osposobljava za zanimanje KUHAR-MAJSTOR SPECIJALIST ( IV i V stupanj) te s dobivenom diplomom i mogucnost za otvaranje i vodenje vlastitog obrta. Poslavši zamolbu na uciteljski fakultet u Zagrebu gdje je u povratu istog fakulteta dobio odgovor i poziv na Pedagosko-Psiholosku izobrazbu. Uspjesno zavrsenom izobrazbom, stjece zvanje STRUCNI UCITELJ KUHARSTVA,a sukladno zanimanjem i potpuni naziv KUHAR-MAJSTOR SPECIJALIST,STRUCNI UCITELJ KUHARSTVA i time mogucnost predavanja teoretsko-prakticne nastave u domeni kuharstva.
U vremenu provedenom na radu u svom zanimanju ukljucujuci i stalno zaposlenje stjece iskustva rada u hotelima,restoranima i drugim ugostiteljskim objektima raznih tipova kao sto su vojne kuhinje s kapacitetom dnevnog normativa do 1500 obroka te svoj rad u potpunosti usavrsava kao KUHAR-MESAR, ranije ali i radom u ovom i slicnim objektima. Uz to,unaprijedujuci doticne i usavrsavajuci vlastita znanja u nacionalnoj i kuhinjama drugih zemalja,gdje biva na mjestu sefa kuhinje,zamjenika sefa kuhinje i sefa smjene u ugostiteljskim objektima,takoder polazeci razne edukacije.

Na dalje,autor vlastitih recepata i buduce kuharice te ujedno vlasnik autorskog djela popracenog medijima Slavonsko-Brodske televizije ( SBTV ) te svoja djela nudi drugim TV kucama i pisanim medijima. Rad je takoder popracen na TXT 359, SBTV. ─îlan HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA i jedan od izabranih u┼żeg izbora Hrvatskog drzavnog kulinarskog prvenstva cime prim kuhar na natjecanju za prvaka drzave dobiva istoimenu titulu.
Uz poziv za rad na CRUISERU tj. ponudu za zaposlenje i putovanju po medunarodnim vodama, a osim toga boraveci u Australiji u Sydneyu takoder dobiva ponudu za zaposlenje na BONDI BEACH u Pizzeria & Seafood Restaurant``Papa Giovanni``-Lionetti Family,172 Campbell Parade Bondi Beach 2026.
Boraveci u Australiji upoznaje se s nacionalnom kuhinjom Australije te drugima izdvajajuci Libanonsku i Kinesku.Uz sve to naglasava suradnju s osobnim mentorom i velikim prijateljem profesorom Gastronomije gosp. Juricom Grozdanicem ujedno dobitnikom nagrade "Alberta Bazala"  za zivotno djelo i doprinos unaprijedenja kuharstva u Hrvatskoj te kroz zivotno djelo istaknutim jedinstvenim opusom gastronomije u svijetu.
Zahvalan jer takoder popracen velikim znanjem i vjestinama, kuhara majstora specijalista, strucnog ucitelja kuharstva gospodina Ivana Kozica stjece osnove kuharstva kroz srednjoskolsko obrazovanje,a takoder i u daljnjoj suradnji s gosp.Kozicem.

Na dalje,vojnu sluzbu regulirao kao naj-vojnik RH. Uspjesno polozen vozacki ispit te ispit za voditelja brodice cime osigurava unaprijed potrebnu dozvolu za rad na cruiseru i drugim plovilima u rijecnom i morskom prometu. Zavrsen lovacki ispit koji obuhvaca potrebna znanja i nadopunjuje znanja u zanimanju/kuhar. Hobi,sviranje Hrvatskog nacionalnog instrumenta, tamburice-Prime te bavljenje borilackim vjestinama ,slikarstvom i pjesnistvom.